Έναρξη Υποβολής Ε’ Κύκλου Αιτήσεων ωφελουμένων ανέργων 18-24 ετώνΑνακοινώνουμε την έναρξη υποβολής Ε΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων της Πράξης με τίτλο «Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου».

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων αρχίζει από 26/01/2018 και λήγει την 28/02/2018 και ώρα 23:59μμ.

Για να κατεβάσετε ολόκληρη την Πρόσκληση Υποβολής Ε' Κύκλου Αιτήσεων, καθώς και για να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, πατήστε ΕΔΩ

Για να υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση σας πατήστε ΕΔΩ

Παράλληλα με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στην ΕΣΕΕ (Κτίριο ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ, Πετράκη 8, ΤΚ 10563, ΑΘΗΝΑ)  φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να πιστοποιήσουν τα όσα δηλώνουν στην αίτηση τους και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και κατάταξή τους.

Προσοχή: Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής – κι όχι αποστολής – των  δικαιολογητικών από το πρωτόκολλο της ΕΣΕΕ ορίζεται η Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018, ώρα 14:00. Η μη εμπρόθεσμη υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης (μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2018), όπως και η παραλαβή των δικαιολογητικών (μετά την 01 Μαρτίου 2018, ώρα 14:00), καθιστά τη σχετική αίτηση άκυρη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Επίκαιρα

           

   
Κλήση Skype

Απάντηση Παπανάτσιου σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων


  •  12/11/2017 9:31:41 μμ
  •  admin
  •  0

Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου σχετικά με την ρύθμιση των 100 δόσεων, η κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου απάντησε μεταξύ άλλων ότι «σαν Υφυπουργός Οικονομικών οφείλω κατ’ αρχήν να παραθέσω τους νόμους που ισχύουν σήμερα, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη να προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν από κατασχέσεις κινητών, ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών τους. Θα επαναλάβω, λοιπόν, τον Ν.4152/2013, όπου προβλέφθηκε η δυνατότητα τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών από δώδεκα έως είκοσι τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ με τον Ν.4174/2013 προβλέφθηκε η ρύθμιση όλων των οφειλών, ληξιπρόθεσμων και μη, έως είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις πάλι».

«Ως προς τους χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους οφειλέτες του Δημοσίου, που αναφέρατε στην αρχική σας ερώτηση, θα πρέπει να σας παραπέμψω στο ν. 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Σκοπός του αναφερόμενου νόμου είναι η παροχή ισχυρών κινήτρων και η διάσωση των βιώσιμων επιχειρήσεων μέσω της ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων με πτωχευτική ικανότητα και νομικών προσώπων, που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, με μια εξωδικαστική διαδικασία διαπραγμάτευσης με όλους τους πιστωτές.

Αίτηση για υπαγωγή στην διαδικασία μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό πρόσωπο με πτωχευτική ικανότητα, ατομική επιχείρηση και κάθε νομικό πρόσωπο, που αποκτά εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, εφόσον κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016 είχε οφειλή προς χρηματοδοτικό φορέα ή είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση ή προς φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή προς άλλο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένου των ΟΤΑ, και οι συνολικές προς ρύθμιση οφειλές σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ή σε συνδυασμό αυτών υπερβαίνουν τις 20 χιλιάδες ευρώ και πληροί συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Επίσης, αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία μπορούν να υποβάλλουν και ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές ανεξαρτήτου ύψους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα, ατομικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα με οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ως 20 χιλιάδες ευρώ», συνέχισε η κα. Υφυπουργός Οικονομικών.

Μετά από την παραπάνω, μεταξύ άλλων, απάντηση της κας Παπανάτσιου, ο κ. Κουτσούκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Υπάρχουν τα capital controls, η έλλειψη ρευστότητας, η κρίση στην αγορά. Θα τους αφήσουμε να πεθάνουν; Θα επιχειρούμε μέσω των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων στους ατομικούς τους λογαριασμούς ή θα τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία; Αυτό είναι το ερώτημα.

Η κα. Παπανάτσιου συνέχισε λέγοντας ότι «συνεχίζω την αναφορά μου στο Ν.4469 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Θεωρώ ότι δίνει ανάσα σε πολλούς επιχειρηματίες και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέσο στήριξης των υγειών επιχειρήσεων της χώρας μας».

Στη συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Ας δούμε τι επιτυγχάνεται με αυτές τις ρυθμίσεις: Η δυνατότητα διαγραφής προστίμων, προσαυξήσεων και βασικής οφειλής κεφαλαίου αρχικά βεβαιωμένης οφειλής. Το πάγωμα προστίμων, προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής από την έναρξη της σύμβασης και κατά τη διάρκεια αυτής. Η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, γιατί οι ρυθμισμένες με τη σύμβαση οφειλές θεωρούνται νόμιμα τακτοποιημένες. Η ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών μέχρι εκατόν είκοσι μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 50 ευρώ. Η αναστολή των μέτρων, όπως πραγματικά αναφέρατε κι εσείς, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και της λήψης οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά του οφειλέτη, πλειστηριασμοί, κατασχέσεις κ.λπ. Η αναστολή της ποινικής δίωξης. Η χορήγηση χρηματοδότησης στην επιχείρηση σε περίπτωση συμφωνίας του 60% των συμμετοχών των πιστωτών. Ήδη έχει εκδοθεί η ΠΟΛ. 1105/17, σχετικά με την ένταξη οφειλών προς το δημόσιο στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης για τα φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα και τα νομικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα άνω των 20.000 ευρώ.
Επίσης, έχει εκδοθεί από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σχετική εγκύκλιος, η 1124/17, για την εφαρμογή του νόμου και της υπουργικής απόφασης.
Επίκειται, τέλος, έκδοση απόφασης του Υπουργείου μας που θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα για ρύθμιση οφειλών, ανεξαρτήτως ύψους, προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα, ατομικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, με οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως 20.000 ευρώ.

Πηγή: http://www.e-forologia.gr