Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β' Κύκλος)Ξεκινάει την Πέμπτη 14/12/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Τετάρτη 27/12/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Β΄κύκλος) σε 34 Δήμους - θύλακες υψηλής ανεργίας.


Πηγή: www.oaed.grΕπίκαιρα

           

   

Αχτσιόγλου: Κούρεμα έως και 80% στις προσαυξήσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο


 •  12/11/2017 9:32:45 μμ
 •  admin
 •  0

Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 24/7 και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Χατζηνικόλα, παραχώρησε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Έφη Αχτσιόγλου.

Σχετικά με το θέμα της τρίτης αξιολόγησης ανέφερε ότι «υπάρχει ένα κλίμα συναινετικό και ταχείας ολοκλήρωσης των θεμάτων», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αισιοδοξούμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως».

Σε ερώτηση αναφορικά με τις εκατόν είκοσι (120) δόσεις η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι υπουργικές αποφάσεις από την ίδια και τον κ. Τσακαλώτο, οι οποίες αφορούν τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%».

«Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα (δηλ. γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι) είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αντίθετη περίπτωση για τους εμπόρους των οποίων οι οφειλές ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού», υπογράμμισε η Υπουργός.

Όσον αφορά το συνδικαλιστικό νόμο, η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η συμφωνία είναι η αλλαγή στην απαρτία, για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία».

Η Υπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τα οικογενειακά επιδόματα και συγκεκριμένα δήλωσε πως «θα υπάρχει ένα ενιαίο επίδομα, αλλά στόχος μας είναι να αυξηθεί το επίδομα που δίνεται στο πρώτο και δεύτερο παιδί και με τον τρόπο αυτό να ομαλοποιηθεί η κατανομή των επιδομάτων», ενώ για τα επιδόματα αναπηρίας διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο ύψος των επιδομάτων που καταβάλλονται.

http://Πηγή: www.e-forologia.gr


Ξεκινούν οι αιτήσεις στον Β’ κύκλο της δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»


 •  12/11/2017 9:28:25 μμ
 •  admin
 •  0


8/11/2017Ξεκινάει σήμερα η 3η περίοδος υποβολών για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της

Δείτε Περισσότερα

Απάντηση Παπανάτσιου σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων


 •  12/11/2017 9:31:41 μμ
 •  admin
 •  0


Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου σχετικά με την ρύθμιση των 100 δόσεων, η κα. Αικα

Δείτε Περισσότερα

ΑΑΔΕ: Διαγραφή προκαταβολής φόρου μετά από διακοπή εργασιών


 •  12/11/2017 9:32:15 μμ
 •  admin
 •  0


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑθήνα, 06 Νοεμβρίου 2017ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε εγκύκλιο που υπογράφηκε σήμερα, ο Διοικητή

Δείτε Περισσότερα